Οι 5 + 1 καλύτερες τροφές για ενέργεια χωρίς θερμίδες

Ώρα να τις εντάξεις στη διατροφική σου ρουτίνα.
Οι 5 + 1 καλύτερες τροφές για ενέργεια χωρίς θερμίδες

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Νιώθεις καθημερινά ότι σε καταβάλλει η κούραση, η νωθρότητα και καταλήγεις να μην ξέρεις τι να επιλέξεις ως σνακ με χαμηλές θερμίδες στις ώρες εργασίας σου;

Σου έχουμε τη λύση. Συγκεκριμένα, σου παρουσιάζουμε 6 υπερτροφές  που θα σε κάνουν να νιώθεις πλήρης από ενέργεια ενώ παράλληλα δεν θα προστίθεται σε βάρος της σιλουέτας σου ούτε γραμμάριο!

Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνιστά στρεσογόνο παράγοντα ενώ οι τρελοί –κυριολεκτικά- ρυθμοί ζωής, η δουλειά και η έλλειψη ύπνου δεν μας επιτρέπουν να δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στην διατροφή μας.

Όμως, ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες. Αξίζει να προσπαθήσεις για το καλύτερο.

Γι’ αυτό σου έχουμε ετοιμάσει τα τη λίστα με τα πιο υγιεινά και θρεπτικά σνακ που θα σε γλιτώσουν από πολλές θερμίδες χωρίς να σου στερήσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι.

Ξηροί  καρποί

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους απαραίτητη τροφή για ενέργεια θεωρούνται οι ωμοί, μη αλατισμένοι ξηροί καρποί διότι περιέχουν πλούσια θρεπτικά συστατικά όπως για παράδειγμα πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Οι πιο θρεπτικοί  ξηροί καρποί είναι τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα φουντούκια και τα καρύδια. Τα αμινοξέα που έχουν σε βοηθούν στην καλή διάθεση και στην ετοιμότητα. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα. Μέχρι 15 είναι καλά!

Οι 5 + 1 καλύτερες τροφές για ενέργεια χωρίς θερμίδες

Τροφές ολικής άλεσης

Οι υδατάνθρακες δίνουν στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Για παράδειγμα, προϊόντα  όπως το καστανό ρύζι, τα μακαρόνια ολικής αλέσεως και η βρώμη ανήκοντας στην κατηγορία των υδρογονανθράκων, «καίγονται» αργά και συντηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τα super… φρούτα

Στα λεγόμενα super foods, ή αλλιώς στις υπερτροφές ανήκουν και ορισμένα φρούτα. Πρόκειται για τροφές φουλ στα αντιοξειδωτικά, χρήσιμα για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα μύρτιλα, τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα κόκκινα σταφύλια. Όλα τους συνδυάζονται εκπληκτικά με γιαούρτι!

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα θεωρείται από πολλούς διατροφολόγους απαραίτητη διότι έχει διπλή δράση στον οργανισμό μας: Χαρίζει ενέργεια, ενώ περιέχει λιγότερη ζάχαρη από τη σοκολάτα γάλακτος. Σα να λέμε, ίδια απόλαυση, λιγότερες θερμίδες.

Οι 5 + 1 καλύτερες τροφές για ενέργεια χωρίς θερμίδες

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι υπεύθυνο για τη μείωση της κούρασης και της φυσικής αδυναμίας που νιώθουμε καθημερινά να μας καταβάλλει, καθώς είναι πλούσιο σε μαγνήσιο.

Νερό

Το νερό είναι απαραίτητο σε όλα. Η έλλειψή του μπορεί να αποτελεί τη βασική αιτία για την κόπωσή σου, αλλά και για την απώλεια συγκέντρωσης.

Καλή απόλαυση!