Πώς να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση foundation

Κάν' το σαν επαγγελματίας.
Πώς να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση foundation

Του make up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Πόσες φορές έχεις φύγει χαρούμενη με τη νέα σου αγορά foundation και μόλις πήγες σπίτι και δοκίμασες το προϊόν «έγιναν τα μάτια σου ουρανός και έγινε η καρδιά σου μαύρο σύννεφο» -που λέει και το άσμα-  επειδή η απόχρωση που επέλεξες δεν ήταν η σωστή;

Συμβαίνει συχνά, συμβαίνει ακόμα και στην περίπτωση των πιο έμπειρων.

Ήρθε η ώρα, όμως, να βάλεις ένα τέλος στο λάθος αυτό που σου στερεί το άψογο αποτέλεσμα που αξίζεις.

Ήρθε η ώρα να σου μάθω όλα τα… μυστικά για να κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή  απόχρωσης.

Να είσαι αμακιγιάριστη (ιδανικά)

Πολλές φορές δοκιμάζεις το foundation πάνω από το ήδη υπάρχον θεωρώντας πως έτσι θα το πετύχεις. Huge mistake. Αν δεν θες να είσαι άβαφη, τότε ξέβαψε ένα σημείο στο πιγούνι σου και δοκίμασε διαφορετικές αποχρώσεις εκεί.

Πάντα δοκιμή (και) στον λαιμό

Κι όμως! Ο λαιμός είναι το μόνο σωστό σημείο που πρέπει να δοκιμάζεις το υγρό foundation που ετοιμάζεσαι να αγοράσεις. Ακόμα και την πούδρα σου.

Πώς να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση foundation

Δώσ’ του χρόνο

Πρέπει να ξέρεις πως αρκετά foundations οξειδώνονται με αποτέλεσμα να σκουραίνει η απόχρωση τους και να καταλήγουν έναν τόνο κάτω. Φόρεσε το, κάνε τη βόλτα σου και μετά από 20 λεπτάκια θα έχεις την τελική απόχρωση.

Ψώνισε για ΕΣΕΝΑ!

Μην επηρεάζεσαι από τη φίλη σου, που αγόρασε αυτό το «φανταστικό foundation». Πρέπει να διαλέξεις με βάση τις δικές σου ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Δηλαδή: τύπο δέρματος, επιθυμητή διάρκεια και κάλυψη.

Ρίξε τους τόνους

Από την επαγγελματική μου εμπειρία σου προτείνω να επιλέγεις πάντα μια απόχρωση ελαφρώς πιο σκούρα (aka ζεστή)  από την επιδερμίδα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να δείχνεις πάντα πιο υγιής και φρέσκια.

Συμβουλέψου τους ειδικούς

Ναι, ναι, ξέρω σαν εσένα δε ξέρει κανείς το χρώμα και το δέρμα σου, όμως η κάθε εταιρεία έχει διαφορετικούς κωδικούς και υφές! Οι αισθητικοί είναι συνοδοιπόροι σου σε αυτό το ταξίδι και αναμφίβολα είναι γνώστες της δικής τους μάρκας.