Ποτέ ξανά: Τα 6 λάθη που σου στερούν τη λάμψη από το δέρμα σου

Τα κάνεις κι εσύ, σωστά;
Ποτέ ξανά: Τα 6 λάθη που σου στερούν τη λάμψη από το δέρμα σου

Του make up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Τι κι αν προσπαθείς να τα κάνεις όλα σωστά; Τα πας τέλεια στη δουλειά, το σπίτι, όλα μοιάζουν ιδανικά αλλά το δέρμα σου… tells another story;

Ήρθε η ώρα να σου δώσω τις δικές μου συμβουλές ώστε η επιδερμίδα σου να αποκτήσει και πάλι την glοwy εκδοχή της!

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιθανότατα πιστεύεις.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε…

Κοιμήσου

Κι όμως, το κλασσικό beauty tip θα είναι πάντα ο πρώτος και σημαντικότερος κανόνας. Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά.

Γιατί τόσο stress;

Πρέπει να ηρεμήσεις κι εσύ και το δέρμα σου κατ’ επέκταση… Έρευνες έχουν δείξει πώς το πολύ στρες σε συνδυασμό με έλλειψη ύπνου μας θαμπώνει την επιδερμίδα, δίνοντας την αίσθηση της ταλαιπωρίας και της κούρασης. Και δεν το θέλουμε αυτό, σωστά;

SPF is your lover

Ιδού το κλειδί της αντιγήρανσης και της υγιούς επιδερμίδας!

Πάντα πρέπει να φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες. Μπορείς να βρεις και oil free προϊόντα εάν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή, αλλιώς ένα κλασσικό αντηλιακό αρκεί.

Φόρεσε το πριν από το foundation σου. Όχι μόνο θα σε προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου αλλά θα γίνει και το τέλειο primer!

Το νερό της… επιτυχίας

Πολύ νερό θέλω να πίνεις. Τουλάχιστον 2,5 λίτρα τη μέρα. Είναι η καλύτερη και οικονομικότερη ενυδατική που μπορείς να έχεις. Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό και σε μία εβδομάδα θα δεις μια επιδερμίδα σχεδόν μωρουδιακή!

Ποτέ ξανά: Τα 6 λάθη που σου στερούν τη λάμψη από το δέρμα σου

Extra tip: Βάλε μέσα στο μπουκάλι με το νερό σου κομματάκια αγγουριού. Είναι το απόλυτο detox που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου όταν δεν το χρειάζεσαι

Το ντεμακιγιάζ είναι το άλφα και το ωμέγα για μια λαμπερή επιδερμίδα.  Όσο κουρασμένη κι αν αισθάνεσαι επιβάλλεται να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου.

Μην ξεχνάς ότι όσο εσύ κοιμάσαι, τα κύτταρά σου αναπλάθονται. Συνεπώς, οι πόροι σου δεν θα πρέπει να είναι φραγμένοι.

«Ναι» στη σωστή κρέμα

Ακούγεται κλισέ και καμιά φορά -μεταξύ μας- είναι βαρετό να στο λένε, αλλά οι σωστές κρέμες είναι επένδυση. Θα τις νιώθεις σαν τα… τιμαλφή σου!

Πρέπει να βρεις ποια είναι η ιδανική κρέμα για τις δικές σου ανάγκες. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλά brands ώστε να ανακαλύψεις τι ταιριάζει σε εσένα.

Επιπλέον, φρόντισε να φοράς και μια ενυδατική κρέμα στα μάτια σου. Εάν έχεις την τάση να ξεχνάς να τις εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, τότε απλά άφησε τες στο κομοδίνο σου και πριν σβήσεις το φως για να κοιμηθείς, απλά πάρε το βαζάκι στα χέρια σου και κάνε αυτό που πρέπει.