Η νόστιμη προσθήκη στον χυμό σου για να κάψεις περισσότερο λίπος

Αυτό το φρούτο επιβάλλεται να το εντάξεις στο καθημερινό διατροφικό σου πλάνο.
Η νόστιμη προσθήκη στον χυμό σου για να κάψεις περισσότερο λίπος

Τα φρούτα αποτελούν βασική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών ουσιών για τον οργανισμό μας, με τους διατροφολόγους να τονίζουν συνεχώς τη σημασία του να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής στον οποίο αυτά θα έχουν περίοπτη θέση.

Πέρα από τις βιταμίνες που μας χαρίζουν ενυδατώνοντας και θωρακίζοντας τον οργανισμό μας, έχουν συνδεθεί με μία σειρά «θαυματουργών» ιδιοτήτων που ενισχύουν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος  και όχι μόνο.

Και το καλύτερο;

Κάποια από αυτά έχουν αποδεχθεί μεγάλοι εχθροί του σωματικού λίπους. Το φρούτο που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αυτής δεν είναι άλλο από το γκρέιπφρουτ!

Η νόστιμη προσθήκη στον χυμό σου για να κάψεις περισσότερο λίπος

Μοιάζοντας με πορτοκάλι, τόσο στην όψη όσο και στη γεύση, το γκρέιπφρουτ θεωρείται εξαιρετική πηγή βιταμινών, ενώ ως όξινο φρούτο καθαρίζει τον οργανισμό από τις ανθυγιεινές τοξίνες που λαμβάνει μέσω της τροφής και των ποτών.

Χάρη στη βιταμίνη Α και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, κάνει το δέρμα μας να λάμπει, την ώρα που βοηθά και στην αποβολή της πέτρας από τα νεφρά.

Τι συμβαίνει, όμως, με την ποσότητα λίπους που οι ειδικοί υποστηρίζουν πως καίει;

Η νόστιμη προσθήκη στον χυμό σου για να κάψεις περισσότερο λίπος

Βάσει ερευνών, πράγματι το γκρέιπφρουτ είναι ο «βασιλιάς» της καύσης λίπους! Κι αυτό διότι η κατανάλωσή του μας εξασφαλίζει συνεχείς καύσεις, με τον μεταβολισμό μας να παίρνει κυριολεκτικά φωτιά μη σταματώντας να «τρέχει».

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα γκρέιπφρουτ μας βοηθά να κάψουμε πολλές περισσότερες θερμίδες από τις 42 που το ίδιο μας χαρίζει ανά 100 gr., πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να μας παχύνει στο ελάχιστο. Αντιθέτως, φροντίζει να μειώνει κατά αυτόν τον τρόπο και τη θερμιδική αξία των άλλων τροφών που λαμβάνουμε.

«Ναι» στο γκρέιπφρουτ για πρωινό

Πολλές από εμάς επιλέγουμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ένα μεγάλο ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Και πολύ καλά κάνουμε σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η νόστιμη προσθήκη στον χυμό σου για να κάψεις περισσότερο λίπος

Ιδανικό tip είναι μέσα στον χυμό μας να προσθέσουμε και τον χυμό ενός μεγάλου γκρέιπφρουτ –κόκκινου ή κίτρινου- προκειμένου να αυξήσουμε τα επίπεδα της ενέργειας και τις βιταμίνες που θα λάβουμε. Ο χυμός μας θα μετατραπεί αυτόματα σε μία «βόμβα» καύσης λίπους, έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα μας.

Κορίτσια, μήπως ήρθε ή ώρα τα γκρέιπφρουτ να βρουν για τα καλά μια θέση στο ψυγείο μας;